OK Budvanska Rivijera

Istorijat kluba


1982. god. PLASMAN U II SAVEZNU LIGU ISTOK

   Takmičarsks sezona 1981/82. ostaće zapamćena osvajanjem prvog mjesta u Crnogorskoj ligi ali svakako je najvažnija nagrada za prvo mjesto ulazak u II Saveznu Ligu - Istok. Odbojkaši iz Budve koji su tada nastupali pod imenom "Avala", nastupali su u sledećem sastavu: Klarić (trener - igrač), Marović Dragan, Ilić, Dejanović, Strugar, Simić, Pešić, Tičić, Ivančević, Marović Radenko.

 

1986. god. ULAZAK U II LIGU JUGOSLAVIJE

   Sezonu 1986/87. odbojkaši "Avale" završavaju na prvom mjestu u Crnogorskom prvenstvu. Kvalifikacioni turnir za ulazak u drugu ligu održavao se u Požarevcu od 23. do 25. maja 1986. godine. Važno je istaći da je uprava kluba uspjela da angažuje tada jednog od najboljih jugoslovenskih igrača Aleksandra Tasevskog. U presudnoj utakmici, protiv bivšeg prvaka Jugoslavije "VGSK" iz Velikog Gradista, odbojkaši "Avale" predvođeni Tasevskim i Klarićem, zabilježili su tjesnu ali značajnu pobjedu rezultatom 3:2 i tako izborili plasman u Drugu Ligu. "Avala" je u Požarevcu nastupala u sledećem sastavu: Tasevski, Klarić, Vujasinović, Peica, Ilić, Dejanović, Mičeta, Strugar, Dragan i Radenko Marović.

 

1992. god. ULAZAK U PRVU ODBOJKAŠKU LIGU

   U sezoni 1991/92., Budvanski odbojkaši nastupaju pod imenom "Avala" u drugoj odbojkaškoj ligi, na kraju koje se igrao plej - of za plasman u Prvu Ligu. U plej - of odbojkaši iz Budve ulaze previše samouvjereno i opušteno, što im se na kraju osvetilo. Osvojeno je drugo mjesto. Međutim, "Avala" je postala prvoligaš kada se to najmanje očekivalo. Zbog raspada bivše Jugoslavije, kao drugoplasirana ekipa Druge Savezne Lige, "Avala" stiče pravo da se naredne sezone takmiči u Prvoj Odbojkaškoj Ligi, koju sačinjavaju klubovi iz Srbije i Crne Gore. Sastav tima, sezona 1991/92.: ukrajinci Kaliberda i Romanov, Ražnatović, Vlahović, Mladenović, Ilić, Ivančević, Đurović, Tičić, Pajković, Jovović. Trener: Drobnjak.

 

1998. god. ULAZAK U PRVU LIGU JUGOSLAVIJE

   Sezona 1997/98. ostće u pamćenju po tome što je nakon pune 21 godine odbojkaški klub promenio ime. Umjesto naziva "Avala" koji je otišao u istoriju, klub dobija ime po generalnom sponzoru, "Budvanska Rivijera". U "Budvansku Rivijeru" na kormilo stručnog štaba dolazi Veselin Vuković a za njim u Budvu stižu i igrači za velika djela: Ilija Nikolić i Vasa Mijić. Rezultat naravno nije izostao. Regularni dio prvenstva u Prvoj B Ligi završen je na impresivan način: od 14 utakmica, svih 14 pobjeda uz samo 2 izgubljena seta. Kasnije, plej - of je predstavljao samo formalnost za budvanske odbojkaše. Plasman u Prvu Ligu ostvarili su: Nikolić, Mijić, Bojević, Rendić, Zatrić, Giljača, Petković, Vujović, Ostapec, Janović, Ivančević, Bajković, Cvitković, Pajković, Đurović. Trener: Vuković.

Poslednja utakmica

10-12-2009 18:00
Budvanska Rivijera - Lube
1:3 (25:21, 25:27, 33:35, 21:25)

II kolo glavne faze Indesit Lige Šampiona

Predstoji

Predstoji

17.12.2009. u 17h00
III kolo glavne faze Indesit Lige Šampiona
Budvanska Rivijera(MNE) - Tirol(AUT)

Tabela Prve Lige

1. Budvanska Rivijera
27
2. Budućnost
21
3. Studentski Centar
17
4. Budva
12
5. Danilovgrad
11
6. Galeb
6
7. Sutjeska
6
8. Jedinstvo
5

CICL

Mlađe Kategorije

Skola Odbojke